8-weekse online training: Cyclisch Leiderschap

Ontdek wat de impact is van de menstruatiecyclus op je leiderschap

Wetenschappelijk onderbouwd

Minder ziekteverzuim

Taboe doorbrekend

Wellbeing programma

In onze maatschappij is het nog steeds niet normaal om over menstruatie problemen te spreken. Binnen veel bedrijven en scholen is het ook veelal taboe om over menstruatiestoornissen of gerelateerd ziekteverzuim te spreken en indien er veel mannelijke collega’s of werkgevers zijn is dit nog lastiger. *

 

Waarom deze training?

Een vrouw neemt jaarlijks gemiddeld 9 dagen vrij omdat ze ‘last’ heeft van haar menstruatie. Dat kost werkgevers zo’n 8 miljard euro per jaar, omdat de productie lager ligt of doordat er vervangers moeten komen. Als vrouwen meer bewustzijn krijgen over hun menstruatiecyclus, is de verwachting dat dit aantal dagen zal dalen. Omdat ze dan op tijd haar grenzen kan aangeven of gewoon thuis kan werken.

Leiderschap en de menstruatiecyclus

Het programma

Cyclisch Leiderschap - Corporate

Als je werknemers bewust maakt en meeneemt in wat hun cyclus voor hen kan betekenen, zorg je er als werkgever voor dat werknemers eerder verantwoordelijkheid nemen over hun eigen lichaam en agenda. Omdat ze gaan ervaren (door cyclus tracking) wat ze nodig hebben in welke fase van hun cyclus, zullen ze dit ook kunnen aangeven en zelf gaan regelen. De focus komt te liggen op het positieve deel van de cyclus, wat kan een vrouw allemaal extra doen of bereiken in de goede dagen.

Doordat vrouwelijke werknemers 8 weken aan de slag zijn gegaan met hun cyclus, zullen ze gaan merken wat het hun oplevert en willen ze niet anders meer. Je kan het niet meer ‘onweten’ zeg maar.

Stappen in de online training

Stap 1 is dus het doorbreken van het taboe. Spreek over dit onderwerp en maak het normaal.

Stap 2 is informeren: licht je werknemers in met degelijke informatie die makkelijk te begrijpen is en weinig tijd kost.

Stap 3 is het overdragen van verantwoordelijkheid naar de werknemers.

 

De investering voor dit traject is slechts 199 euro ex btw

Jouw investering in tijd is ongeveer 45 minuten per week, afhankelijk van je eigen inzet en wensen.

Cyclisch Leiderschap - individu

Je gaat samen, online – met andere leidinggevende vrouwen- aan de slag.

In deze online training krijg je

Extra en alleen in deze ronde:

 Er zijn organisaties die deze leiderschapscursus vergoeden. Informeer bij jouw leidinggevende of bij HR…

Jouw investering in tijd is ongeveer 1,5 uur per week, afhankelijk van je eigen inzet en wensen.

Voel jij dat het tijd is voor verandering? 

Wat deze training oplevert:

 

  • Werknemers zullen niet meer verrast worden door de maandelijkse hormonen, want ze weten wat er komt. Dus ze kunnen erop inspelen
  • Werknemers nemen eigen verantwoordelijkheid.
  • Werknemers geven eerder grenzen aan, wat minder burn-outs oplevert.
  • Minder verzuim door het bespreekbaar maken van de menstruatiecyclus en overgang (er is geen schaamte meer).

Wat anderen zeggen:

SabineDitz

“Op het gebied van de menstruatiecyclus en overgang bouwde Sabine een internationaal netwerk van experts op.”

Ik ben Sabine van Ditzhuijzen, executive coach, trainer en Diversity & Inclusion consultant. Afgelopen jaren heb ik met mijn verhaal over Cyclisch Leiderschap onder andere een award binnen gehaald op het Women Economic Forum in London en ben ik genomineerd als LinkedIn TopVoice (2022 onder de noemer: Wellbeing).

Het supporten van vrouwen in leiderschapsposities is mijn missie. In mijn tijd als coach heb ik meer dan 70 vrouwen in managementposities geïnterviewd. Daarin geloof ik dat als vrouwen meer vanuit zichzelf gaan leidinggeven en vanuit hun menstruatiecyclus, er minder verzuim is op de werkvloer.

Ervaring

Inmiddels heb ik een grote groep vrouwen via de Online Training: Cyclisch Leiderschap en bijbehorende masterclass (die ik samen met bioloog en wetenschapper Anneke Valk verzorg) geholpen om een gebalanceerdere werk-privébalans te bereiken. De vrouwen geven aan zich veel bewuster te zijn van hun grenzen en kunnen dus beter inschatten wanneer ze meer werk aankunnen en wanneer minder. De deelnemers komen van verschillende bedrijven/organisaties, waaronder Avanade, Accenture, Deloitte, Jeugdhulp Friesland, Natuurmonumenten, KPN en Brandweer Twente, in diverse functies zoals onderwijsadviseur, CEO, manager, ondernemer en directeur.. Graag zou ik NS ook helpen om deze mooie ontwikkeling door te voeren voor haar vrouwelijke medewerkers, denk aan leidinggevende functies, teamleden en hoofdconductrices.

Twijfel jij nog?

Misschien past de datum je niet, misschien wil je er nog even over nadenken. Doe dat dan ook vooral.
Wil jij wel op de hoogte blijven wanneer een volgende cursus start?

Schrijf je dan in voor de wachtlijst, dan blijven we je updates sturen én weet jij vanzelf wanneer de volgende cursus start.